Newtrend Infrarood sauna’s

Het gebruik van een Newtrend infrarood sauna

Wanneer de infrarood cabine bij u is geleverd, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw aanwinst. Gelukkig duurt het niet lang om de sauna gebruiksklaar te maken. U kunt het zelf doen of u laat ons de cabine in elkaar zetten.

De sauna is zo gemaakt dat u de cabine eenvoudig zelf kunt bouwen. In een paar handelingen zet u de sauna in elkaar, de stekker in het stopcontact en u bent klaar!

Newtrend sauna´s zijn er op gemaakt om overal geplaatst en gebruikt te worden. U heeft alleen wat ruimte nodig en een geaard stopcontact. Het is raadzaam om de infrarood sauna niet op een en dezelfde groep te zetten als andere grote huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine en wasdroger. Het is dan namelijk mogelijk dat de stop springt als deze drie apparaten tegelijkertijd aanstaan. 

De infrarood cabine is niet gevaarlijk in gebruik. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over de cabine zelf en de omgeving waarin deze staat. Ook is het niet nodig om u bij te verzekeren op het moment dat u de sauna in huis heeft.

Hieronder geven wij enkele tips die u kunnen helpen bij het gebruik van de infrarood sauna. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van uw IR sauna en heeft u er het meeste baat bij. 

1. Zet de sauna kort voor gebruik aan. Dit om de cabine op temperatuur te laten komen.

2. Drink voordat u in de sauna gaat zitten mineraalwater. Door van tevoren water te drinken kunnen afvalstoffen via transpiratie beter worden afgevoerd.

3. Neem plaats in de sauna als een binnentemperatuur van 30°C wordt aangegeven. Lekker warm, maar het verschil met de kamertemperatuur is niet onprettig.

4. Het prettigst is een temperatuur tussen de 40°C en 55°C. Heter hoeft in een IR sauna niet omdat de infrarood stralen uw lichaam van binnenuit opwarmen.

5. De optimale duur van verblijf in een IR sauna is 30 minuten.

6. Gebruik een kleine handdoek om transpiratie te verwijderen.

7. Heeft u een open wondje of last van een oogaandoening, gebruik dan de IR sauna niet.

8. Wanneer u de IR sauna net in gebruik neemt, begin dan met kortere sessies, enkele keren per week. Daarna kunt u duur en frequentie opbouwen.

9. Drink tijdens en na een sessie weer mineraalwater. U verliest vocht tijdens het saunabezoek en dat moet weer aangevuld worden.

10. Ga, nadat u uit de sauna komt, 10 minuten zitten of liggen om helemaal tot rust te komen.

11. Neem daarna een douche, maar niet te heet en liefst zonder gebruik van shampoo, douchegel of een conditioner.

12. Heeft u vragen, opmerkingen of klachten, neem dan contact met ons op via 06-20012335.

U zult weinig tot geen onderhoud hebben aan de sauna. Mocht er onverhoopt toch onderhoud nodig zijn, neemt u dan even contact met ons op.
Het schoonmaken van de sauna is eenvoudig: even met een natte doek, zonder schoonmaakmiddelen, door de cabine en u bent klaar. Zeker als u dat telkens even doet als u in de cabine heeft gezeten zult u er niet veel tijd aan kwijt zijn en altijd een schone sauna tot uw beschikking hebben.

Iedereen zal een eigen idee hebben over wat voor hem of haar het prettigst is. In het algemeen zal een gevoelstemperatuur tussen de 40° en 55° Celsius als het prettigst ervaren worden. U zult snel genoeg achter de voor u prettigste temperatuur komen. 

De optimale verblijfsduur in de sauna hangt af van de gebruiksfrequentie en uiteraard van uw eigen voorkeur. Een goede indicatie is een 30 minuten sessie voor iemand van gemiddelde leeftijd en bij een gebruik van 3 à 4 keer per week. Dit is inclusief de opwarmtijd.

1. Voor ouderen, zwakkeren en kinderen is het aanbevolen de tijd korter en de temperatuur lager te houden. 

2. Bij dagelijks gebruik ook korter en minder warm. Zorg er wel voor dat u elke keer in ieder geval licht transpireert.

3. Voor bepaalde groepen zoals zwangere vrouwen, kinderen en pas geopereerden is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen.

4. Bij specifieke medische aandoeningen is het verstandig om voor gebruik overleg te hebben met uw behandelend arts.

De laagste temperatuur is 18° Celsius. Dit zal echter weinig effect hebben. 

De maximale temperatuur in de cabine is 45°C. Dit voelt echter aan als 65°C.

Wij adviseren 3 à 4 keer per week. U kunt hier vanaf wijken. Zolang u zich er maar prettig bij voelt.

Afhankelijk van de door u gewenste temperatuur 10 tot 15 minuten.

U zult snel merken dat niet alle stralers even warm worden. Dit komt door de verschillende sterktes van de stralers. Wij hebben de stralers speciaal zo geïnstalleerd. Zo worden de stralers waar u met uw rug dichtbij zit, minder warm. Dit is om ervoor te zorgen dat het niet onaangenaam voelt als u plaats neemt.

In een infrarood sauna wordt niet de ruimte zelf verwarmd, maar voelt het als warm omdat de infrarood straling uw lichaam van binnenuit verwarmt. Vandaar dat u een andere temperatuur ervaart dan op de thermostaat wordt aangegeven. Als op de thermostaat 30°C staat, voelt deze temperatuur aan als 45°C wanneer u in de cabine plaats neemt. 

Dit is overigens ook een prettige temperatuur om, tijdens het opwarmen, in de sauna plaats te nemen. Na ongeveer 15 minuten wordt deze temperatuur bereikt.

Natuurlijke verzachting van lage rugpijn. 

De voordelen van uw Newtrend infrarood sauna zijn groot. Als u een natuurlijke manier zoekt om uw lage rugpijn te verzachten, dan kan een infrarood sauna het antwoord zijn. De pijn wordt door regelmatig gebruik voelbaar minder.

In het dagelijks leven verzamelen zich allerlei schadelijke stoffen in uw lichaam. Uw infrarood sauna stimuleert de zweetklieren die er voor zorgen dat uw huid ontgift wordt en stoffen als sodium, alcohol, nicotine en diverse zware metalen op een natuurlijke manier uit uw lichaam verwijderd worden.

Een van de voordelen van de Newtrend sauna is dat hij heel snel uw vermoeidheid verdrijft en ondertussen uw energieniveau weer omhoog brengt. 

U rust ook beter uit na een bezoekje aan de infrarood sauna. Doordat uw lichaamswarmte wordt opgevoerd worden uw bloedvaten wijder, wat de bloedcirculatie bevordert en een gunstig effect heeft op de werking van uw organen.

In andere woorden: er wordt weer energie in uw lichaam opgeslagen.

De sauna laat u beter ontspannen en slapen. Het maakt de spieren los en geeft het lichaam rust bijvoorbeeld voor een massage. Veel masseurs gebruiken een FIR (far infrared) sauna om diepere en effectievere resultaten te verkrijgen. Ook uw slaap kan aanzienlijk verbeteren.

Wanneer u in de sauna zit gaat uw lichaam transpireren en ook uw hart levert meer inspanning. Daardoor is het gebruik van een infrarood sauna vergelijkbaar met sportieve activiteiten of spieroefeningen. Ideaal als u geen tijd heeft om te sporten of wanneer u vanwege een blessure niet kunt sporten. Hieronder staat een overzicht met enkele vergelijkingen. 

Inspanning: Verbrande calorieën:

Infrarood (FIR) sauna 30 min. 600
Roeien 30 min., topniveau 600
Joggen 30 min. 300
Tennis, snel spel 265
Fietsen 30 min., 15 km/u 225
Wandelen 30 min. 150

Het intense transpireren in de sauna zorgt dat onzuiverheden en dode cellen worden verwijderd. Het laat uw huid glanzend en perfect schoon achter. De toning en elasticiteit van uw huid worden verbeterd. Ook bij acne, eczeem, psoriasis en dergelijke heeft de sauna zich al meermalen bewezen. De door de sauna opgewekte activiteit van uw huid verbetert deze en gaat rimpelvorming tegen.

Vet verbranden is de simpelste manier om af te vallen. Overtollig vet en vocht kunnen uit uw lichaam worden verwijderd door verbranding. U kunt bijna 600 calorieën verliezen door een verblijf van 30 minuten in de sauna. Transpireren is een deel van het complexe lichaamstemperatuur proces van uw lichaam, dat de hartslag versnelt en uw hartfuncties verbetert. Het proces vraagt veel energie en verdrijft excessief vocht, zout en onderhuids vet. Vet wordt vocht en verlaat uw lichaam in de vorm van transpiratie.

De diep in uw lichaam doordringende warmte van de sauna helpt uw bloedvaten te verwijden, dit brengt verlichting en heling van pijnlijke spieren en beschadigd weefsel. Verbeterde bloedcirculatie helpt ook bij de afvoer van stofwisselingsafval en verbetert de zuurstoftoevoer naar spieren zodat ze sneller herstellen. Infrarood sauna’s worden ook gebruikt bij reumatische aandoeningen en stijfheid en pijntjes die optreden bij het ouder worden, omdat deze klachten minder worden.

De sauna verhoogt de bloedcirculatie en opname van zuurstof in het bloed. Dit betekent dat uw hele lichaam snel wordt voorzien van extra zuurstofrijk bloed.

Door het ontwerp en de gebruikte materialen is een lange levensduur gewaarborgd. Ook mag u rekenen op een vrijwel probleemvrij gebruik. Wij geven dan ook 2 jaar garantie op alle onderdelen. Op de paneelstralers krijgt u zelfs 5 jaar garantie.

Hemlock is bekend om de mooie uitstraling. Met name het door ons gebruikte Birmese Hemlock is uitermate geschikt voor sauna’s. 

Hemlock heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is Hemlock stabiel en heeft het relatief weinig last van werking en is daarom zeer geschikt voor sauna’s, ondanks de temperatuurwisselingen.

Wide FIR staat voor Wide Far Infrared Rays, oftewel lange golf infrarood stralers die een wijder gamma van stralen geven en daardoor de ruimte beter met straling vullen. Wide FIR is de nieuwste technologie en werkt middels paneelstralers in plaats van staafstralers of keramiekstralers. De Wide FIR panel heaters zijn erg efficiënt en zijn van hoge kwaliteit. Elk paneel heeft 2 stralingscentra met verschillende temperaturen. Bijkomend voordeel is dat de paneelstralers ook voor een deel korte- en middengolfstralen uitzenden. 

Deze paneelstralers zijn ook heel erg efficiënt; waardoor ze minder stroom verbruiken dan de ouderwetse stralers. Het scheelt u dus in uw portemonnee. Onze paneelstralers zijn gemaakt van meer dan 20 micro elementen. Door gebruik van de nieuwste nanometer technologie zijn deze panelen heel duurzaam en erg efficiënt, vandaar dat u 5 jaar garantie krijgt.

De paneelstralers hebben de volgende voordelen boven de traditionele keramiekstralers:

• de oppervlakte temperatuur is lager;
• het stralingsoppervlakte is veel groter;
• ze zijn erg (kosten) efficiënt.

De Newtrend sauna’s zijn met deze paneelstralers uitgerust. Daarmee willen wij u de beste sauna bieden waar u het meest van geniet.

In uw sauna zit een zogenaamde zuurstofionisator. Dit apparaat zorgt er voor dat, in technische termen, de negatieve ionen in de lucht gezuiverd worden. Voor u heeft dit als gevolg dat het verblijf in uw sauna aangenamer wordt en u onbezorgd kunt blijven genieten.

In uw Newtrend infrarood sauna kunt u gebruik maken van zogenaamde lichttherapie. Wij hebben de sauna’s met deze functie uitgebreid omdat het idee van lichttherapie en de positieve uitwerking ervan steeds meer onderkend wordt. En dat terwijl licht- en kleurentherapie al in een ver verleden hun wortels hebben. 

Van licht is algemeen bekend dat, als het er niet is, leven ook niet mogelijk is. Wit licht bestaat uit diverse kleuren maar wij mensen kunnen slechts minder dan de helft daarvan ook daadwerkelijk zien. De rest is onzichtbaar voor ons. In de huidige geneeskunde wordt al lange tijd gebruik gemaakt van die onzichtbare kleuren (denkt u bijvoorbeeld aan ultraviolet licht en aan gammastralen). Tegenwoordig worden de zichtbare kleuren ook toegepast bij behandelingen.

Vandaar dat licht- of kleurtherapie steeds populairder wordt en u daarvan gebruik kunt maken in onze sauna´s. Aan de verschillende zichtbare kleuren worden bepaalde eigenschappen gekoppeld:

• Rood: stimuleert en werkt opwekkend.
• Blauw: ideaal om bij te ontspannen of weg te dromen.
• Groen: werkt rustgevend en geeft het gevoel in een natuurlijke omgeving te zijn.
• Geel: geeft een onbezorgde sfeer omdat het alles zonniger en vrolijker over laat komen.

U kunt de lichttherapie zorgeloos gebruiken en baat hebben bij de effecten van de verschillende kleuren licht. Probeert u het eens rustig uit en kies het licht dat u het prettigst vindt.

U kunt uw saunabezoek nog prettiger en gezonder maken door het gebruik van aroma´s. Newtrend biedt verschillende aroma´s aan. Elk aroma zit in een glazen potje met een spons en natuurzuivere olie, afkomstig van kruiden en andere planten. 

Dit product kan, behalve in de huiskamer of slaapkamer, in de infrarood sauna gebruikt worden om geur te verspreiden.

Door de geur in te ademen kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen voor het menselijk lichaam hebben. De verschillende geuren hebben elk hun eigen specifieke werking. Enkele voorbeelden:

• Eucalyptus: tegen verkoudheid, astma en allergieën
• Lavendel: rustgevend, kalmerend, tegen slapeloosheid
• Oranjebloesem: pijnstillend, ontspannend

U opent het potje met het aroma voor het saunabezoek waardoor de geur zich verspreidt door de hele ruimte. Vervolgens kunt in de sauna genieten van de heerlijke geur en de positieve effecten die de geur op u heeft. Door het inademen van de geur heeft het aroma de therapeutische uitwerking op uw lichaam. Bij het verlaten van de sauna draait u het potje weer dicht. 

In het potje zit een zogenaamde etherische olie. Dit is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit kruiden en andere planten waarvan bekend is dat de geur er van een effect heeft op lichaam of geest. Het is belangrijk dat u het potje rechtop houdt als u het opent, omdat anders de olie er uit kan lopen. Ook is het handig om het potje in de sauna op een bordje te zetten. Mocht er toch wat olie uitlopen dan komt dat niet op het hout van uw sauna terecht maar op het bordje. Newtrend biedt overigens een keramieken pot waarin het aroma gezet kan worden. Dan weet u zeker dat de olie niet uit het potje loopt.

Om de geur constant goed te kunnen ruiken, bevelen wij aan dat u het product minstens een maal per maand goed dicht draait en het een aantal uren op zijn kop zet. Hierdoor wordt de olie die in het product is verwerkt weer goed door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer optimaal aan de ruimte worden afgegeven.

  • Elk gereed product verlaat onze fabriek voorzien van een kwaliteitscertificaat
  • Gebruik van moderne productiemiddelen en kwaliteitsmanagement
  • Complete inspectie en strikte kwaliteitscontrole van onze producten
  • Nauwkeurige en specifieke werkspecificaties
  • Volledige ISO 9001 certificering
  • Voldoet aan CE normen.

Infrarood warmte, opgewekt met de unieke Newtrend paneelstralers, is erg efficiënt. Het verwarmt uw lichaam en niet de lucht om u heen. Uw lichaam absorbeert ca 93 % van de door de sauna gegenereerde warmte. Infrarood sauna’s werken met infrarode energie, vergelijkbaar met zonlicht, maar zonder de schadelijke ultraviolette stralen die uw huid verbranden. Daarom is het veilig.

Vergeleken met traditionele sauna’s hebben onze sauna’s het voordeel dat u kunt blijven genieten van frisse lucht. Omdat de sauna u verwarmt en niet de lucht om u heen blijft het comfortabel vertoeven in onze sauna’s. Een wel zo gezonde en prettige omgeving!

De sauna is gemaakt van 100% hout en beschikt over een leeslamp. In de deur zit speciaal veiligheidsglas om te voorkomen dat de ruit breekt als onverhoopt iets tegen de deur komt of deze hard dicht valt. Het vergrendelingssysteem is speciaal door ons ontworpen en gemaakt van duurzaam materiaal. Hierdoor kunt u de sauna eenvoudig installeren. De cabine staat geheel vrij en u zet hem snel neer, maar demonteert hem weer net zo snel. Stel dat u verhuist, dan verhuist de sauna net zo makkelijk mee.